DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2023
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Maddalena
Komponist: Ennio Morricone

Produktionsår: 1971
Label: Saimel Bandas Sonoras
Labelnr.: SAIMEL 3998929

Udgivelsesår: 2011

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 25.08.2011
"Chi mai" og "Come Maddalena" er to af de bedste filmtemaer nogensinde. "Chi mai" er en af Morricones mest berømte temaer, men min personlig foretrukne er "Come Maddalena". Stemningsmusikken er mindre interessant, men med to så geniale temaer er en karakter på 4 helt fortjent.
Anmelder: Peter L.

Anmeldelsesdato: 10.08.2011
Et sjældent italiensk/jugoslavisk erotisk drama, i dag mest kendt for sit score af legendariske Ennio Morricone, der valgtes som komponist (Bruno Nicolai som dirigent). Denne cd indledes med en 9 minutter lang suite for perkussionrytmer og tilsat orgel i baggrunden, senere mere harmonisk for flere instrumenter og vokal i mere typisk Morricone stil, på den gode måde. I track 2, 4 (italiensk vokal), 7, 9 (fransk vokal) og 12 (engelsk vokal) høres så forskellige versioner af den verdenskendte Morricone tema "Chi Mai", der altså oprindeligt er fra denne film. Et virkelig smukt, enkelt og vedkommende tema, der næsten ikke kan gentages for tit – alle kender det når de hører det. Men der er også andre udmærkede stemningsfulde og melodiske passager, passende for mindre orkesterarrangementer og evt. kor. Atonal perkussion og orgelmusik vender tilbage i flere knap 10 minutter lange tracks med korstemmer. Tillige en enkelt avantgarde intermezzo klaversolo. Der afrundes med en 1978 disco version af indledningsmusikken "Come Maddalena", denne gang dirigeret af Morricone selv. Som helhed ikke et mesterværk, men "Chi Mai" variationerne løfter det hele op på karakteren 4. Ca. 78 minutters spilletid på denne cd, inkl. alternative versioner, filmbilleder og ca. 2 siders liner notes – på italiensk.
Anmelder: Henrik