DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2023
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

eXistenZ
Komponist: Howard Shore

Produktionsår: 1999
Label: RCA Victor
Labelnr.: 09026 63478-2

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 08.02.2012
Filmskaberen David Cronenberg og komponisten Howard Shore har siden deres første film sammen, gyseren The Brood (1979), haft et fantastisk samarbejde - fuldt på højde med samarbejdet mellem Steven Spielberg og John Williams. Cronenbergs sci fi-film eXistenz (1999) ser på forholdet mellem kød og teknologi med sit besynderlige plot om et organisk(!) computerspil, der forvirrer grænsen mellem virkelighed og fantasi. Howard Shores musik er ligesom filmen, mørk, dyster og syret. Hovedteamet "eXistenZ By Antenna" (Nr. 1) understrenger de stemninger meget nøjagtigt og Shore viser endnu engang, hvorfor han er en af de mest spændende filmkomponister af vores tid. De andre numre på soundtracket som f.eks.: "MetaFlesh Game-Pods" (Nr. 2) og "Hypoallergenic Weapons" byder på gode variationer af Shores temamelodi. Er man en fan af Howard Shore, så er denne her soundtrack til eXistenz et must-have.
Anmelder: Michael

Anmeldelsesdato: 04.11.2005
Et typisk Cronenberg/Shore univers. Hvad vil det sige? Det vil sige, at du bevæger dig ind i mørke rum og må famle dig mentalt frem for at finde en mening med det hele. Men det vigtige er, at du finder det ekstremt spændende, at give dig selv den oplevelse som det er. Howard Shore har igen været helt nede i kulkælderen for at finde de mørkeste toner frem til orkesteret, indimellem tilsat lidt krydderi fra violiner, som forstærker intensiteten. Men det er i de dunkle strygere at det melodiske ligger. Spændende, spændende. Der er 46:38 minutters spilletid og man bør ikke nævne enkelte af de 20 tracks - de nydes bedst som en samlet musikalsk rejse. Måske ikke de bedste fra det velkendte samarbejde, men cd'en står nu meget godt i samlingen.
Anmelder: Henrik