DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2023
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Interview With The Vampire

Produktionsår: 1994
Label: Geffen Records
Labelnr.: GEFD-24719

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 08.06.2010
Neil Jordans fantastiske vampyr-drama Interview With The Vampire var baseret på bestseller-romanen af Anne Rice og var starten på et perfekt samarbejde mellem Jordan og den orginale komponist Elliot Goldenthal. Goldenthals score er unik med sine ildevarslende, men også smukke og melankolske melodier. F.eks. er "Libera Me" (Nr. 1) fremragende bygget op med et drengekor og dystre strengeinstrumenter og "Theatre des Vampires" (Nr. 10) er storslået dyster på en effektiv måde, så det løber koldt ned af ens ryg. Alt Lestat-musik er lystig og elegant, men også uhyggelig. At Goldenthal kunne nå komponere det Oscar-nominerende score til filmen på kun tre uger er intet mindre end utroligt. Som cd-oplevelse er soundtracket en smuk, poetisk og uhyggelig musikoplevelse af de store.
Anmelder: Michael

Anmeldelsesdato: 19.03.2008
En gammel vampyrhistorie, fortalt til en journalist i nutiden af en "overlevende" vampyr. Lyder banalt, men Anne Rices historie og filmen, med sine stærke kræfter imponerer. Ligeså gør komponisten Elliot Goldenthal. Han indleder med et stille og melodisk men dunkelt, klassisk inspireret cue, tilført passende kor og vokal. Fortsætter herefter med stort orkester, stadig passende dunkelt og med særdeles skarpe strygere. Der bydes naturligt også på spændingsmusik, hvor en del af lyddesignet faktisk kommer fra scoret. Glimrende kontrast mellem heftigt og stille musik – særdeles virkningsfuldt. Også storslået og episke passager med melodiske cues, indimellem med crescendo indsatser. Ligeledes en fremragende afrunding. Ca. 42 minutters score, der er en kæmpe oplevelse – også isoleret fra filmen, på denne cd. Klart blandt Goldenthals bedste scores.
Anmelder: Henrik