DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2022


1 side tilbage (go back 1 page) Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Basil Poledouris

f. 1945 - d. 2006
Officiel Webside - InternetMovieDataBase
Biografi:
Var født i en græsk-amerikansk familie, modtog allerede fra 7årsalderen klaverundervisning, kom ofte i den græsk-ortodokse kirke og lyttede opmærksomt til kirkekoret. Studeredere siden musik og film ved University of Southern California. Basil Poledouris begyndte at arbejde for TV i 1970, leverede musik til enkelte spillefilm og havde sit første større projekt 1980, med musikken til Randal Kleisers kontroversielle film The Blue Lagoon.

Fik for alvor gang i karrieren som filmkomponist med musikken til Conan the Barbarian (1982), der må betegnes som et af de bedste filmscores nogensinde. Da den hollandske instruktør Paul Verhoven i 1985 skulle bruge en komponist til sin actionfilm Flesh+Blood (Den vilde kriger), og endnu ikke havde budget til at engagere Jerry Goldsmith, blev det Poledouris, der kunne levere et forrygende score: klassisk symfonisk med lidt diskret synthesizer og brug af enkelte perkussionsinstrumenter.

Blev tillige kendt for musikken til RoboCop, Jagten på Røde Oktober og Bille Augusts Les Miserable, vandt 1989 en Emmy® for musikken til TV miniserien Lonesome Dove. Var en overgang tilknyttet Danser med ulve 1990, valgte selv at forlade filmen og erstattedes af John Barry, der her modtog en Oscar®. Poledouris skrev 1996 "The Tradition for Games" til åbningsceremonien ved OL i Atlanta.


Mangler vi et link, virker de ikke mere - eller er der andre mangler? Så kontakt os gerne via e-mail
Andre links for Basil Poledouris: Evt. kommentar:
Ingen andre links fundet ... -